Ο Μητσοτάκης προσκάλεσε στο Μαξίμου τον νεαρό πρόσφυγα από το Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αριστούχο μαθητή Κούρο Ντουρμοχαμαντί, το παιδί μιας προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν που έφτασε στη Μυτιλήνη πριν από τρία χρόνια με βάρκα που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Εκτός από τα συγχαρητήρια που έδωσε στον 19χρονο στον οποίο είπε ότι αποτελεί παράδειγμα και πηγή αισιοδοξίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Κούρο και στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν

Η ιστορία του 19χρονου αριστούχου

Ο 19χρονος Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί με βαθμολογία 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο νεαρός Ιρανός έγραψε 20 στα Μαθηματικά και στην Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην έκθεση με τον ίδιο να σχολιάζει γελώντας «ε, λογικό είναι» αφού τρία χρόνια πριν δεν ήξερε ούτε μια ελληνική λέξη.

Ο νεαρός όπως είπε επιθυμεί να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

«Έμαθα ελληνικά λέει σε τρία χρόνια γιατί ζούσα σε ένα περιβάλλον που μιλούσαν Ελληνικά. Όλοι οι πρόσφυγες μπορούμε να μάθουμε Ελληνικά και να ενταχθούμε στις τοπικές κοινωνίες. Φτάνει να μας δοθεί η ευκαιρία» τόνισε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα stonisi.gr

O νεαρός επέλεξε, μάλιστα, να φορέσει μια άσπρη μπλούζα με το Πυθαγόρειο θεώρημα για την ημέρα της ανακοίνωση των αποτελεσμάτων λέγοντας ότι «την αγόρασα από την Αθήνα και είπα να τη βάλω σήμερα για τον καθηγητή μου στα Μαθηματικά, τον κ. Κουτσκουδή, που με βοήθησε τόσο πολύ».

Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη